Žrtvu Pezo ovjerio hicem u grudi

Nebojša Tomašević
Žrtvu Pezo ovjerio hicem u grudi

Sarajevo - Suđenje Ademiru Pezi (27) iz Sarajeva, koji je optužen za ubistvo Vedada Bajrice (38), počelo je juče u sarajevskom Kantonalnom sudu čitanjem optužnice i uvodnim riječima odbrane i optužbe.

Pezo se tereti i za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja, a u ovom slučaju sudi se i njegovim pomagačima Samiru Potogiji (28), Mirzi Hasanbegoviću (20) i Denisu Škami (28) iz Sarajeva. Njih optužnica tereti za pomaganje učiniocu poslije krivičnog djela, a Patogiji se na teret stavlja i nasilničko ponašanje.

Tužilac Ivana Petković je u uvodnoj riječi istakla da vjeruje da će dokazati da su optuženi počinili djela za koja ih tereti.

- Saslušaćemo 19 svjedoka, šest vještaka, te priložiti brojnu dokumentaciju koja dokazuje njihovu krivicu - rekla je tužilac Petkovićeva.

Branilac optuženog Patogije advokat Muhdin Kapo je istakao da je optužnica proizvoljno napisana.

Prema optužnici Pezo je Bajricu usmrtio hicima iz pištolja 5. novembra prošle godine u sarajevskom naselju Vratnik. Ubistvu je prethodila svađa između Peze i Patogije s jedne i Bajrice s druge strane. Tom prilikom je došlo do tuče i Bajrica je izvadio pištolj iz džepa i lakše ranio Pezu, koji je uspio da mu izbije oružje iz ruke. Nakon toga Pezo je izvukao pištolj iz nogavice pantalona te pucao prema Bajrici i pogodio ga u nogu i u stomak. Kada je Bajrica pao na zemlju, Pezo mu je prišao i ispalio hitac u grudi. Nakon toga napadači su se s mjesta zločina odvezli džipom "krajzler". Patogija se zatim susreo s Hasanbegovićem i Škamom, te su njih trojica zajedno sakrili džip. Pištolj iz kojeg je počinjeno ubistvo sakrio je Škamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana