Зеленаш уочи хапшења продао стан испод цијене

Небојша Томашевић
Зеленаш уочи хапшења продао стан испод цијене

Бањалука - Рочиште за трајно одузимање нелегално стеченог стана од 76 квадрата од Бранислава Смиљанића, који је осуђен на девет година затвора због зеленаштва и изнуде, завршено је у бањалучком Окружном суду.

Предсједник судског вијећа Сњежана Кудрић казала је да ће одлуку у овом случају донијети у законском року.

Овај стан на бањалучком Булевару Степе Степановића, Смиљанић је продао Веселину Вукашиновићу 19. септембра 2012. године.

Окружно тужилаштво поднијело је захтјев за трајно одузимање ове некретнине 29. октобра прошле године, јер сматрају да је Смиљанић стекао кривичним дјелом.

Тужилац Миодраг Букарица у завршној ријечи је истакао да је стан стварно власништво Смиљанића и да га је он само фиктивно продао.

- Смиљанић је стан купио за 145.000 марака 22. августа 2008. године, а продао га је Веселину Вукашиновићу за 120.000 КМ само четири дана прије свог хапшења 23. септембра. Продаја је била циљ да се стан који је стечен кривичним дјелом сачува. На то указује чињеница да је продат испод купљене цијене, а вјештачењем прихода и расхода Вукашиновића утврђено је да он није имао довољно новца за ту куповину - рекао је Букарица и затражио од суда да стан буде трајно одузет.

Адвокат Вукашиновића Ђорђе Стојаковић сматра да је његов клијент стварни власник стана и да га је купио легално те затражио да захтјев Тужилаштва буде одбијен.

Смиљанићу је током истраге још 2012. године бањалучки Основни суд донио рјешење о привременом блокирању тог стана. Тад му је забрањено и располагање паркинг мјестом, те још једним станом од 44 метра квадратна на Булевару Степе Степановића. Тужилаштво тражи одузимање и те имовине, али и куће од 160 квадрата у Чарићима код Кнежева и куће од око 700 квадрата у Дебељацима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана