Ždrali potvrđeno 15 godina robije

Nebojša Tomašević
 Ždrali potvrđeno 15 godina robije

Sarajevo - Mladen Ždrale (35) zvani Pata osuđen je pravosnažno na 15 godina zatvora pred Apelacionim odjeljenjem Suda BiH zbog učešća u ubistvu Milorada Todorovića i Radomira Jankovića iz Pala te Esada Šenderovića iz Sarajeva.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je zadovoljno ovom pravosnažnom presudom.

Ždrale je osuđen za saizvršilaštvo, a postupak protiv njega je ponavljan. Sud BiH je u februaru 2015. godine Ždralu oslobodio optužbi za ova djela, ali je ta presuda ukinuta u oktobru te godine. Nakon toga postupak je ponovljen pred Apelacionim vijećem Suda BiH koje je početkom ove godine Ždralu osudilo na 15 godina zatvora.

Prema presudi, pomenuto trostruko ubistvo zbog kojeg je osuđen počinjeno je 18. novembra 2005. godine u sarajevskom naselju Vraca. U presudi je navedeno da je Ždrale zajedno sa Borisom Govedaricom organizovao ubistvo Milorada Todorovića. Njih dvojica dobili su informaciju da će Todorović te večeri boraviti u lokalu "Dva bora" na Vracama. Ukradenim vozilom su došli do kafane. Govedarica je kroz zatvoren prozor ispalio rafal iz automatske puške prema stolu za kojim je sjedio Todorović. Tada su ubijeni Todorović i njegov tjelohranitelj Janković te konobar u lokalu Šenderović. Gost u kafani Murat Komarica teško je ranjen. Dok je Govedarica pucao, Ždrale ga je čekao u vozilu pa su nakon zločina pobjegli prema Istočnom Sarajevu.

Govedarica je, inače, ubijen u avgustu 2007. godine u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu. Mladen Ždrale je ranije sumnjičen da je bio član kriminalne grupe na čijem je čelu bio njegov rođak Đorđe Ždrale koji je u Sudu BiH osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića Mauzera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana