Због разбојништва Коругићу условно двије године затвора

Горан Обрадовић
Због разбојништва Коругићу условно двије године затвора

Бањалука - Ибрахиму Коругићу (21) званом Пеле из Крупе на Уни, Врховни суд Републике Српске правоснажно је изрекао условну казну од двије године затвора због разбојништва у фирми "Гајић Византија" у Новом Граду, из које је уз пријетњу ножем украо 100 марака.

Коругић је осуђен због кривичног дјела разбојништва, а у пресуди је наведено да пресуда неће бити спроведена уколико у наредних пет година не почини ново кривично дјело.

Врховни суд РС је само потврдио првостепену пресуду Окружног суда у Бањалуци која је изречена 14. маја ове године.

- На ту одлуку жалбу је уложила одбрана оптуженог, али ју је судско веће послије разматрања доказа одбило као неосновану и првостепена пресуда је потврђена - рекла је Деспотовићева.

Разбојништво је почињено 3. јануара 2012. године у предузећу за откуп секундарних сировина "Гајић Византија" у Новом Граду. У првостепеној пресуди, наведено је да је Коругић немаскиран ушао у фирму секундарних сировина и пријетећи ножем од раднице Љиљане З. отео око 100 марака. У страху радница се није супротстављала и из касе му је предала двије новчанице од по 50 марака. Након што је узео новац Коругић је запријетио радници да никог не смије да зове, а затим је побјегао.

Пошто Коругић није био маскиран и прво је у круг предузећа "Гајић Византија" дошао како би наплатио новац за жељезо које им је продао. Са собом је донио и блок рачун ове фирме, али је на њему преправио износ новца који је требало да наплати. Преправку на рачуну примијетила је радница Љиљана З. која је одбила да му исплати тражени новац. Коругић је након тога извукао нож и напао је, те узео новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана