Због покушаја силовања Калаба осуђен на шест мјесеци затвора

Срна
Због покушаја силовања Калаба осуђен на шест мјесеци затвора

Бањалука - Бањалучки Окружни суд осудио је Бојана Калабу /36/ из мјеста Бистрица код Бањалуке на шест мјесеци затвора због покушаја силовања малољетнице Т.Л. почетком године, речено је Срни у Суду.

Калаба је покушај силовања починио 8. јануара око 18.00 часова када је малољетницу док је шетала повукао за рамена и рекао: "мораш бити моја и морам те силовати".

"Оштећана се покушала отети, али је оптужени успио савладати и оборити на асфалт. Потом јој је ставио једно кољено на груди и држао за руке једном руком, док је другом руком покушао да јој скине тренерку", стоји између осталог у оптужници.

У оптужници се додаје да се малољетница опирала и да је у једном тренутку успјела да се ослободи и удари оптуженог у гениталије, када ју је пустио, савијајући се од болова. Малољетница је то искористила и побјегла од оптуженог, кога је касније пријавила полицији.

Калаба је током суђења рекао да се не сјећа дијела догађаја, јер је био пијан, али је додао да је био заљубљен у Т.Л.

Судија Весна Станковић Ћосовић истакла је да је Суд узео у обзир олакшавајуће околности да је Калаба због пијанства био битно смањене урачунљивости, да је дјело остало на покушају и да раније није осуђиван.

Калаба није присуствовао изрицању пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана