Završeno suđenje starici koja je udavila supruga

Nebojša Tomašević
Završeno suđenje starici koja je udavila supruga

Banjaluka - Bjelica Bijelić (66) manipulativna je osoba koja je na podmukao način počinila porodično nasilje i premlatila supruga Dušana Bijelića (85), nakon čega je preminuo, i sud to treba da ima u vidu prilikom izricanja presude.

Ovo je, iznoseći završne riječi na suđenju Bijelićevoj, optuženoj za porodično nasilje, kazala tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Zorica Baroš. Ona je istakla da smatra da je dokazala optužbe i zatražila da Bjelica bude osuđena u skladu sa zakonom.

Takođe je zatražila da joj se nakon izricanja presude produži pritvor i da se obaveže na plaćanje sudskih troškova. S druge strane, branilac Bijelićeve, advokat Milan Petković, smatra da njegovu klijentkinju sud treba da oslobodi.

- Tužilaštvo nema nijednog materijalnog dokaza da je Bjelica počinila ono za šta je terete. Sve se zasniva na posrednim svjedocima koji kobne večeri nisu bili u kući Bijelića i ne znaju šta se desilo - kazao je Petković.

Dodao je da ako sud smatra da njegovu klijentkinju treba da osudi, treba da uzme u obzir to da nije osuđivana, da je bolesna i lošeg imovnog stanja.

Predsjednik sudskog vijeća Pane Gavrić kazao je da će presuda Bjelici Bijelić biti objavljena sutra.

Banjalučko Okružno tužilaštvo Bjelicu Bijelić tereti za nasilje u porodici. Prema optužnici, ona je supruga Dušana usmrtila 4. aprila u njihovoj kući u ulici Vida Nježića u banjalučkom naselju Rebrovac.

U optužnici se navodi da je supruga udarila više puta, polomila mu rebra, te ga udavila. Terete je da je supruga vrijeđala i tukla još od 2012. godine. Osumnjičena je nakon hapšenja negirala zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana