Завршено суђење старици која је удавила супруга

Небојша Томашевић
Завршено суђење старици која је удавила супруга

Бањалука - Бјелица Бијелић (66) манипулативна је особа која је на подмукао начин починила породично насиље и премлатила супруга Душана Бијелића (85), након чега је преминуо, и суд то треба да има у виду приликом изрицања пресуде.

Ово је, износећи завршне ријечи на суђењу Бијелићевој, оптуженој за породично насиље, казала тужилац бањалучког Окружног тужилаштва Зорица Барош. Она је истакла да сматра да је доказала оптужбе и затражила да Бјелица буде осуђена у складу са законом.

Такође је затражила да јој се након изрицања пресуде продужи притвор и да се обавеже на плаћање судских трошкова. С друге стране, бранилац Бијелићеве, адвокат Милан Петковић, сматра да његову клијенткињу суд треба да ослободи.

- Тужилаштво нема ниједног материјалног доказа да је Бјелица починила оно за шта је терете. Све се заснива на посредним свједоцима који кобне вечери нису били у кући Бијелића и не знају шта се десило - казао је Петковић.

Додао је да ако суд сматра да његову клијенткињу треба да осуди, треба да узме у обзир то да није осуђивана, да је болесна и лошег имовног стања.

Предсједник судског вијећа Пане Гаврић казао је да ће пресуда Бјелици Бијелић бити објављена сутра.

Бањалучко Окружно тужилаштво Бјелицу Бијелић терети за насиље у породици. Према оптужници, она је супруга Душана усмртила 4. априла у њиховој кући у улици Вида Њежића у бањалучком насељу Ребровац.

У оптужници се наводи да је супруга ударила више пута, поломила му ребра, те га удавила. Терете је да је супруга вријеђала и тукла још од 2012. године. Осумњичена је након хапшења негирала злочин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана