Žandarmu 40 godina zbog ubistva

Tanjug
Žandarmu 40 godina zbog ubistva

Kraljevo - Viši sud u Kraljevu potvrdio je s prvobitnu presudu po kojoj je žandram Aleksandar Krstić iz Kraljeva osuđen na 40 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva.

Njegova nevjenčana supruga Ivana Radivojević na 2,5 godine zatvora.

Krstić je u martu prošle godine osuđen na 40 godina zatvora jer je u julu 2013. godine ubio i zapalio dvojicu Jagodinaca, Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića.

Sudsko vijeće Višeg suda je, po odluci Apelacionog suda u Kragujevcu, donijelo presudu da se saučesniku u ovom ubistvu Goranu Dabiću iz Kragujevca poveća kazna sa osam na devet godina zatvora.

Milovan Stojanović iz Jagodine, punomoćnik porodice ubijenog Srđana Tomića, rekao je Tanjgu da je Apelacioni sud samo Dabiću povećao kaznu za nelegalno držanje oružja, dok za drugog saučesnika, Ivanu Radovijević nije promijenjena provobitna presuda.

"Apelacioni sud je tražio da se detaljnije i preciznije razmotre činjenice koje su iznesene u istrazi, jer smatraju da ih je sud osudio manjom kaznom zatvora. Traženo je da se Dabiću i Radivojevićevoj sudi za pomaganje u teškom ubistvu", rekao je on.

Prema njegovim riječima, Sudsko vijeće u Kraljevu to nije prihvatilo i zadržali su isti stav kao i na suđenju.

Stojanović je napomenuo da će se porodica ubijenih pridružiti Tužilaštvu koje će uložiti žalbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana