Zaklao poznanika i dobio sedam godina zatvora

Nebojša Tomašević
Zaklao poznanika i dobio sedam godina zatvora

Bihać - Ernad Kadić (35) iz Sanskog Mosta osuđen je u Kantonalnom sudu u Bihaću na sedam godina zatvora jer je nožem ubo u vrat i usmrtio poznanika Damira Dulića (27).

Istom presudom oslobođen je optužbi za nanošenje lake tjelesne povrede Erfidu Skoki (31). Prema presudi Kadić je zločin počinio 22. januara 2017. godine ispred noćnog kluba "Plazo" u Sanskom Mostu.

Tog dana zajedno sa Dulićem i Skokom bio je u lokalu i pili su alkohol. U jednom trenutku su se posvađali i izbačeni su napolje. Kadić i Dulić su svađu nastavili ispred kluba gdje su se prvo naguravali, a zatim su se i potukli. Tokom tuče Kadić je izvadio nož i Dulića ubo dva puta u vrat, te mu presjekao arteriju.

Povrijeđeni je odmah vozilom Službe hitne pomoći upućen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, ali je na putu tokom transporta preminuo. Saznajemo da je vijeće Kantonalnog suda u Bihaću u presudi navelo da je kao olakšavajuću činjenicu prilikom odmjeravanja kazne za Kadića uzelo to što je on djelovao u samoodbrani.

Na jednom od ranijih ročišta Skoko je u Sudu izjavio da je svađa i prepirka između Kadića i Dulića izbila zbog plaćanja računa.

- Vlasnik lokala ih je obojicu izbacio, a kad sam izašao za njima vidio sam da Ernad ustaje sa zemlje, pa sam pretpostavio da ga je Damir nokautirao. Umiješao sam se da ih razdvojim i dobio udarac, ali ne znam od koga. Vidio sam kako mi iz lijeve šake nadire krv. Vikao sam: Ko mi ovo uradi, a onda me je konobar odveo unutra da mi zamota ranu. U tom trenutku sam čuo kako vlasnik lokala viče koji je broj hitne, zovite odmah, umire čovjek - ispričao je ranije Skoko.

U izjavi je tada još naveo da je ispred vidio Dulića koji je kolutao očima dok mu je iz rane na vratu i iz usta šikljala krv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana