За убиство током хомосексуалне журке 32 године затвора

За убиство током хомосексуалне журке 32 године затвора 23.06.2018 12:28 | Небојша Томашевић

Сарајево - Сенад Кеч (21) и Муамер Османовић (41) осуђени су у сарајевском Кантоналном суду на укупно 32 године затвора због убиства Нусрета Прљаче (64), кога су усмртили у његовом стану у сарајевском насељу Бутмир.

Османовић је осуђен на 17, а Кеч на 15 година робије. Пресуду је изрекло судско вијеће којим је предсједавала Индира Јахић, која је истакла да су прихваћени наводи тужилаштва, па су оптужени осуђени за убиство са предумишљајем због користољубља. Османовићев адвокат Омар Мехмедбашић истакао је да ће уложити жалбу на пресуду којом ће оспорити да је ријеч о убиству из користољубља.

- Ту се радило о убиству на мах током хомосексуалне журке, приликом које је дошло до излива вишка емоција. Не ради се о убиству са предумишљајем - рекао је Мехмедбашић.

Према пресуди, Османовић и Кеч су злочин починили 9. новембра 2016. године. Они су претходно до детаља испланирали крађу у Прљачином стану, с којим се Кеч дружио и раније. У пресуди се наводи да је кобног дана Кеч дошао до Прљаче имајући намјеру да га запричава док се Османовић и Нирма Есадовић (26) ушуњају на спрат и покраду га.

Међутим, Прљача је чуо буку на спрату и попео се да види шта се дешава. Тада је дошло до туче између њега с једне и Османовића и Кеча с друге стране. Током нагуравања неко од осуђених ставио је јастук на лице Прљачи и угушио га. Кеч и Османовић узели су Прљачин “голф” и лаптоп и побјегли. У бијегу их је спријечио полицајац који је становао у близини.

Судија Јахић је образлажући пресуду навела да је као отежавајуће околности за обојицу осуђених узета чињеница да су раније осуђивани. С друге стране, олакшавајућа околност за Кеча била је његова младост, као и то да није организовао акцију, па је зато његова казна за двије године нижа од Османовићеве. Према незваничним информацијама, тужилаштво намјерава да подигне оптужницу и против  Есадовићеве због саучесништва.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица