За убиство супруга цјепаницом три и по године затвора

Небојша Томашевић
За убиство супруга цјепаницом три и по године затвора

Бијељина - Радојка Јосић (72) из села Малешић код Зворника осуђена је у бијељинском Окружном суду на три године и шест мјесеци затвора, јер је цјепаницом убила супруга Николу Јосића (70).

Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривице, који је оптужена закључила са Тужилаштвом. Суд јој је у изречену казну урачунао вријеме које је провела у притвору и то од 27. новембра 2016. до 15. фебруара ове године.

У пресуди се наводи да је Радојка злочин починила 26. новембра 2016. године око 16.30 часова након што је супруг Никола насрнуо на њу и покушао да је удари цјепаницом.

- Радојка се измакла и супруг је промашио, а она је узела другу цјепаницу и ударила њега више пута по глави. Том приликом нанијела му је тешке повреде и више прелома главе лобање усљед чега је преминуо - наведено је у пресуди бијељинског Окружног суда која је објављена на њиховом порталу.

У пресуди се додаје да је осуђена жена обавезана да плати судске трошкове у износу од 880 марака.

Према незваничним информацијама, Радојка је након убиства злочин покушала да прикрије причом да је њеног супруга усмртио бик. Она је прво позвала сина и рекла да је његовог оца усмртио бик. Син је о свему обавијестио полицију. Када су полицајци дошли на мјесто злочина Радојка им је испричала да је Николу ударио бик у штали, али да га је она довукла у кућу и скинула му одјећу. Међутим, након неког времена је признала убиство када су је суочили са доказима којим су оповргли њену причу.

Мјештани села Малешић су након убиства у шоку причали да не могу да вјерују да је Радојка убила супруга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана