Za ubistvo nevjenčanog supruga tri godine zatvora

Goran Obradović
Za ubistvo nevjenčanog supruga tri godine zatvora

Tuzla - Majda Imširović (25) iz Tuzle osuđena je juče u Kantonalnom sudu u tom gradu na tri godine zatvora zbog ubistva nevjenčanog supruga Huseina Jašarevića (32).

Imširovićeva je 24. februara ove godine u jutarnjim časovima ubila supruga tako što mu je poslije svađe u njihovoj porodičnoj kući u naselju Slavinovići u Tuzli zabila nož u vrat.

Veče prije ubistva njih dvoje su organizovali zabavu na kojoj je bilo dosta njihovih prijatelja. Tokom večeri pili su alkohol, a kada su gosti otišli, partneri su se počeli svađati i galamiti jedno na drugo. Tada je Imširovićeva uzela kuhinjski nož i zabila ga nevjenčanom suprugu u vrat, a on je ubrzo iskrvario i umro.

Sabira Jašarević, majka ubijenog Huseina, poslije ubistva je ispričala da ih je tokom te večeri više puta opominjala da prestanu piti i galamiti, ali nisu htjeli da je poslušaju.

Ona je tada rekla da je u jednom trenutku čula Majdu kako zove pomoć i govori da je neko ubio Huseina, a kada je sišla u njihov stan, sin joj je rekao da bježi jer Majda ima nož. Sabira je istakla da odmah nije vidjela povrede na sinu, te je odvela Imširovićevu u toalet da se umije.

- Kad sam se vratila iz kupatila, sjedio je u fotelji, bio je još živ, vidjela sam mu ranu na vratu. Zvala sam Hitnu pomoć. Nažalost, nisu odmah došli. Kada su se pojavili, on je već bio mrtav - istakla je Jašarevićeva.

Ona je ispričala da ne zna šta je motiv ubistva, jer su se dobro slagali i imali su sedmogodišnju kćerku, koja je u trenutku ubistva bila u istoj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana