За убиство невјенчаног супруга три године затвора

Горан Обрадовић
За убиство невјенчаног супруга три године затвора

Тузла - Мајда Имшировић (25) из Тузле осуђена је јуче у Кантоналном суду у том граду на три године затвора због убиства невјенчаног супруга Хусеина Јашаревића (32).

Имшировићева је 24. фебруара ове године у јутарњим часовима убила супруга тако што му је послије свађе у њиховој породичној кући у насељу Славиновићи у Тузли забила нож у врат.

Вече прије убиства њих двоје су организовали забаву на којој је било доста њихових пријатеља. Током вечери пили су алкохол, а када су гости отишли, партнери су се почели свађати и галамити једно на друго. Тада је Имшировићева узела кухињски нож и забила га невјенчаном супругу у врат, а он је убрзо искрварио и умро.

Сабира Јашаревић, мајка убијеног Хусеина, послије убиства је испричала да их је током те вечери више пута опомињала да престану пити и галамити, али нису хтјели да је послушају.

Она је тада рекла да је у једном тренутку чула Мајду како зове помоћ и говори да је неко убио Хусеина, а када је сишла у њихов стан, син јој је рекао да бјежи јер Мајда има нож. Сабира је истакла да одмах није видјела повреде на сину, те је одвела Имшировићеву у тоалет да се умије.

- Кад сам се вратила из купатила, сједио је у фотељи, био је још жив, видјела сам му рану на врату. Звала сам Хитну помоћ. Нажалост, нису одмах дошли. Када су се појавили, он је већ био мртав - истакла је Јашаревићева.

Она је испричала да не зна шта је мотив убиства, јер су се добро слагали и имали су седмогодишњу кћерку, која је у тренутку убиства била у истој кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана