Za prodaju droge Brniću i Staniću tri i po godine robije

nezavisne.com
Za prodaju droge Brniću i Staniću tri i po godine robije

Sarajevo - Dragiša Brnić i Neven Stanić, obojica iz Banjaluke, osuđeni su u Sudu BiH na dvije, odnosno godinu i po zatvora za trgovinu drogom, dok su istom presudom krivice oslobođeni Duško Spasojević i Alen Mujanić.

Prema optužnici, Brnić i Stanić su od oktobra 2013. do septembra 2014. godine kupovali, prenosili i posredovali u daljoj međunarodnoj prodaji narkotika.

"Oni su iz Crne Gore preko BiH u Sloveniju i Austriju prebacivali marihuanu, a potom istim kanalima kokain prevozili iz Holandije preko Austrije i Slovenije u BiH", stajalo je u optužnici.

U optužnici je, podsjetimo, navedeno da su najčešće koristili šifrovane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i mjesto i vrijeme susreta radi preuzimanja i isplate dogovorene cijene za kokain i marihuanu.

Brnić je, podsjetimo, uhapšen u septembru 2014. godine u velikoj policijskoj akciji "Global".

Osim njega, tada su u Banjaluci privedene još četiri osobe, a u Sarajevu još troje osumnjičenih.

U toj akciji, u kojoj su učestvovale policijske agencije iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Holandije i Njemačke, pretreseno je više objekata.

Dragiša Brnić je, podsjetimo, sa još dvojicom sugrađana, nedavno prijavljen Tužilaštvu BiH, a prijava ih tereti da su oprali 3.251.711 KM.

Izvještaj protiv njih je podnijela Krim-policija MUP-a RS, a osumnjičeni su da su ovu vrtoglavu svotu prljavog novca ubacili u legalne tokove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana