За продају дроге Брнићу и Станићу три и по године робије

nezavisne.com
За продају дроге Брнићу и Станићу три и по године робије

Сарајево - Драгиша Брнић и Невен Станић, обојица из Бањалуке, осуђени су у Суду БиХ на двије, односно годину и по затвора за трговину дрогом, док су истом пресудом кривице ослобођени Душко Спасојевић и Ален Мујанић.

Према оптужници, Брнић и Станић су од октобра 2013. до септембра 2014. године куповали, преносили и посредовали у даљој међународној продаји наркотика.

"Они су из Црне Горе преко БиХ у Словенију и Аустрију пребацивали марихуану, а потом истим каналима кокаин превозили из Холандије преко Аустрије и Словеније у БиХ", стајало је у оптужници.

У оптужници је, подсјетимо, наведено да су најчешће користили шифроване термине који су означавали врсту, количину и цијену дроге, као и мјесто и вријеме сусрета ради преузимања и исплате договорене цијене за кокаин и марихуану.

Брнић је, подсјетимо, ухапшен у септембру 2014. године у великој полицијској акцији "Глобал".

Осим њега, тада су у Бањалуци приведене још четири особе, а у Сарајеву још троје осумњичених.

У тој акцији, у којој су учествовале полицијске агенције из Хрватске, Словеније, Мађарске, Холандије и Њемачке, претресено је више објеката.

Драгиша Брнић је, подсјетимо, са још двојицом суграђана, недавно пријављен Тужилаштву БиХ, а пријава их терети да су опрали 3.251.711 КМ.

Извјештај против њих је поднијела Крим-полиција МУП-а РС, а осумњичени су да су ову вртоглаву своту прљавог новца убацили у легалне токове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана