Za pokušaj otmice 39 mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Za pokušaj otmice 39 mjeseci zatvora

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presude kojima su Đorđe Radmilović, Srđan Denda i bivši policajac Ministarstva unutrašnjih poslova RS Dragan Šarenac u Okružnom sudu Banjaluka osuđeni na dvije godine i 11 mjeseci zatvora zbog pokušaja otmice vlasnika kafića "NN" u Bileći Petra Bajčetića.

Radmilović je dobio godinu i četiri mjeseca, a Denda godinu i mjesec, dok je Šarencu izrečeno pola godine zatvora. Oni su ranije sa Republičkim tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivice. Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da su žalbe oštećenih i branioca Dende odbačene.

Pomenuta trojica bili su članovi zločinačkog udruženja kojim je rukovodio Miljan Vujović kome se na teret stavlja da je organizovao otmicu i ubistvo Bajčetića. Pored pomenute trojke i Vujovića, za ovaj slučaj optužen je i Gavrilo Bjelica.

Radmilović i Denda su 19. septembra prošle godine pokušali da otmu Bajčetića. U dogovoru sa Vujovićem, a zajedno sa Bjelicom i još jednim nepoznatim licem, oni su isplanirali otmicu Bajčetića na putu Bileća - Trebinje. Međutim, Bajčetić kobnog dana nije naišao tim putem, a Vujović je promijenio plan i zajedno sa nepoznatim licem otišao u Bileću gdje su sačekali Bajčetića ispred njegove zgrade. Kad je Bajčetić izašao, oni su pokušali da ga silom uguraju u vozilo, ali se on opirao pri čemu je jedan od osumnjičenih ispalio hitac iz oružja i usmrtio Bajčetića. Napadači su tada pobjegli "golfom 5" koji su zapalili u blizini Bileće. Šarencu je na teret stavljeno da je prikrio tragove zločina i pomogao učesnicima krivičnog djela nakon izvršenja. On je nakon zločina sakrio Vujovićev "audi A6" u naselju Bregovi kod Trebinja, gdje je i pronađen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana