За покушај отмице 39 мјесеци затвора

Небојша Томашевић
За покушај отмице 39 мјесеци затвора

Бањалука - Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуде којима су Ђорђе Радмиловић, Срђан Денда и бивши полицајац Министарства унутрашњих послова РС Драган Шаренац у Окружном суду Бањалука осуђени на двије године и 11 мјесеци затвора због покушаја отмице власника кафића "НН" у Билећи Петра Бајчетића.

Радмиловић је добио годину и четири мјесеца, а Денда годину и мјесец, док је Шаренцу изречено пола године затвора. Они су раније са Републичким тужилаштвом закључили споразуме о признању кривице. Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић казала је да су жалбе оштећених и браниоца Денде одбачене.

Поменута тројица били су чланови злочиначког удружења којим је руководио Миљан Вујовић коме се на терет ставља да је организовао отмицу и убиство Бајчетића. Поред поменуте тројке и Вујовића, за овај случај оптужен је и Гаврило Бјелица.

Радмиловић и Денда су 19. септембра прошле године покушали да отму Бајчетића. У договору са Вујовићем, а заједно са Бјелицом и још једним непознатим лицем, они су испланирали отмицу Бајчетића на путу Билећа - Требиње. Међутим, Бајчетић кобног дана није наишао тим путем, а Вујовић је промијенио план и заједно са непознатим лицем отишао у Билећу гдје су сачекали Бајчетића испред његове зграде. Кад је Бајчетић изашао, они су покушали да га силом угурају у возило, али се он опирао при чему је један од осумњичених испалио хитац из оружја и усмртио Бајчетића. Нападачи су тада побјегли "голфом 5" који су запалили у близини Билеће. Шаренцу је на терет стављено да је прикрио трагове злочина и помогао учесницима кривичног дјела након извршења. Он је након злочина сакрио Вујовићев "ауди А6" у насељу Брегови код Требиња, гдје је и пронађен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана