Za davljenje supruga šest godina iza rešetaka

Nebojša Tomašević
Za davljenje supruga šest godina iza rešetaka

Banjaluka - Bjelica Bijelić (66) iz Banjaluke osuđena je u banjalučkom Okružnom sudu na šest godina zatvora jer je brutalno premlatila i udavila supruga Dušana Bijelića (85) u njihovoj porodičnoj kući u naselju Rebrovac u Banjaluci.

Bjelica je osuđena za porodično nasilje, a presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić.

U izrečenu kaznu uračunato joj je vrijeme koje je do sada provela u pritvoru od 4. aprila. Ova mjera joj je produžena do pravosnažnosti presude kojom je obavezana i na plaćanje sudskih troškova.

Prema presudi Bjelica je supruga Dušana napala 4. aprila i udarila ga više puta pesnicom po glavi, a zatim mu klekla na grudi i uhvatila ga za vrat i udavila. Tom prilikom polomila mu je i rebra. Navodi se da ga je u toku braka od 2012. godine u više navrata maltretirala i tukla. Zbog njenog nasilja bježao je kod komšija i zaključavao se u šupu.

Sudija Gavrić je kazao da je vijeće cijenilo sve okolnosti prilikom odmjeravanja kazne, koja je, kako je rekao, adekvatna počinjenom krivičnom djelu. On nije navodio detaljnije obrazloženje presude.

Branilac optužene advokat Milan Petković istakao je da smatra da je izrečena kazna previsoka i da će se žaliti na presudu.

Bjelica je nakon otkrivanja zločina i hapšenja kazala da je suprug sam tri puta pao s kreveta u toku noći te se tako povrijedio i umro. Izjavila je da je on sam sebe uhvatio rukama za vrat i davio, a ona nije mogla da mu ih rastavi.

Osuđena Bjelica je bolesna i teško se kreće, u sudnicu su bukvalno morali da je unesu sudski policajci. Ona do sada nije osuđivana, što je sud cijenio kao olakšavajuću okolnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana