За дављење супруга шест година иза решетака

   За дављење супруга шест година иза решетака 14.12.2017 11:42 | Небојша Томашевић

Бањалука - Бјелица Бијелић (66) из Бањалуке осуђена је у бањалучком Окружном суду на шест година затвора јер је брутално премлатила и удавила супруга Душана Бијелића (85) у њиховој породичној кући у насељу Ребровац у Бањалуци.

Бјелица је осуђена за породично насиље, а пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавао судија Пане Гаврић.

У изречену казну урачунато јој је вријеме које је до сада провела у притвору од 4. априла. Ова мјера јој је продужена до правоснажности пресуде којом је обавезана и на плаћање судских трошкова.

Према пресуди Бјелица је супруга Душана напала 4. априла и ударила га више пута песницом по глави, а затим му клекла на груди и ухватила га за врат и удавила. Том приликом поломила му је и ребра. Наводи се да га је у току брака од 2012. године у више наврата малтретирала и тукла. Због њеног насиља бјежао је код комшија и закључавао се у шупу.

Судија Гаврић је казао да је вијеће цијенило све околности приликом одмјеравања казне, која је, како је рекао, адекватна почињеном кривичном дјелу. Он није наводио детаљније образложење пресуде.

Бранилац оптужене адвокат Милан Петковић истакао је да сматра да је изречена казна превисока и да ће се жалити на пресуду.

Бјелица је након откривања злочина и хапшења казала да је супруг сам три пута пао с кревета у току ноћи те се тако повриједио и умро. Изјавила је да је он сам себе ухватио рукама за врат и давио, а она није могла да му их растави.

Осуђена Бјелица је болесна и тешко се креће, у судницу су буквално морали да је унесу судски полицајци. Она до сада није осуђивана, што је суд цијенио као олакшавајућу околност.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица