Вучковић оптужен на основу доказа

Небојша Томашевић
Вучковић оптужен на основу доказа

Бањалука - Тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва Биљана Јанковић казала је у бањалучком Окружном суду да је оптужницу против Горана Вучковића (43) из Градишке подигла на основу доказа, али га она није лично саслушала прије тога.

Вучковића оптужница терети да је покушао да убије бившу дјевојку Сузану Прерад.

Тужилац Јанковић свједочила је на приједлог члана судског вијећа Милана Благојевића.

- Оптуженог Вучковића је саслушала колегиница Гордана Мијатовић и тај записник сам користила, као и друге доказе током подизања оптужнице. Не сећам се сада свих детаља истраге - рекла је Јанковићева.

Благојевић ју је питао на основу чега је у оптужници навела да је Вучковић бомбу замотао у кору дрвета тако да се не види. Јанковићева је одговорила да је то њена оцјена радњи оптуженог на основу доказа.

Свједок одбране Бојана Курузовић је испричала да јој је Сузана рекла да има родицу Биљану која ће радити на њеном случају.

- Није ми казала ко је та жена, нити чиме се бави. Не знам њено презиме - рекла је Курузовићева.

Суђење је обиљежила и расправа браниоца оптуженог Јевте Јанковића и предсједника судског вијећа Пане Гаврића. Адвокат је свједока Биљану Јанковић питао да ли ради за стране обавјештајне службе и што је оптужницу подигла без доказа. То питање му је забранио Гаврић па је дошло до расправе.

Вучковића терете да је између 8. и 13. јула прошле године кришом поставио врећицу с бомбом и дрвима за потпаљивање ватре испред куће гдје је живјела Прерадова. До експлозије је дошло 16. јула када је она у кућу унијела врећицу и наложила у пећи. Мотив је била љубомора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана