Вучковић бомбу поставио у дрва из љубоморе

Небојша Томашевић
Вучковић бомбу поставио у дрва из љубоморе

Бањалука - Тужилац Саша Лаботић у бањалучком Окружном суду затражио је да оптужени Горан Вучковић (44) из Сефероваца код Градишке буде осуђен, јер је на подмукао начин бомбом покушао да убије бившу дјевојку Сузану Прерад, док одбрана тврди да за то нема доказа.

Лаботић је у завршној ријечи појаснио да је увиђајем утврђено да је у камину у стану у којем је становала Прерадова експлодирала ручна бомба.

- Сматрам да је доказано да је бомбу у врећици са чипсом и дрвима за потпалу испред Сузаниног стана оставио Вучковић. На перфидан начин искористио је њено повјерење и подметнуо бомбу. Урадио је то из љубоморе, јер је она прекинула љубавну везу с њим - рекао је Лаботић и додао да то што на врећици нису нађени отисци не значи ништа, јер је извршилац могао да носи рукавице.

Вучковићев бранилац Јевто Јанковић је нагласио да је оптужница подигнута на основу злоупотреба и без доказа.

- Вјештак за експлозиве је појаснио да је немогуће да се бомба сакрије у кору од дрвета како је наведено у оптужници. Вјештачењем је утврђено да текст "За Сузу" написан на папиру и остављен на врећици с бомбом није писао Вучковић - рекао је Јанковић и истакао да је једина правична и могућа пресуда да његов брањеник буде ослобођен.

Вучковић је нагласио да није учинио оно за­ шта га терете и рекао је да би се убио да је онакав човјек каквог га представља тужилаштво. Након изношења завршних ријечи предсједник судског вијећа Пане Гаврић заказао је објаву пресуде Вучковићу за 8. јун.

Вучковића оптужница терети да је између 8. и 13. јула прошле године кришом поставио врећицу у коју је ставио чипс и бомбу коју је сакрио у кори дрвета и потпали за ватру. Врећицу је оставио испред куће гдје је живјела Прерадова. До експлозије је дошло 16. јула када је она унијела у кућу врећицу и наложила дрва с бомбом у пећ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана