Vehabija optužen za dvostruko ubistvo

Goran Obradović
Vehabija optužen za dvostruko ubistvo

Banjaluka - Protiv vehabije Zikrije Krkića (41), državljanina Norveške, Okružno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu za dvostruko ubistvo u Trnopolju kod Prijedora.

Krkić se tereti da je 27. jula ove godine, pola časa prije ponoći, u ugostiteljskom objektu "San" u Trnopolju ubio  mještane Muharema Balića i Almira Redžića, ispalivši u njih deset metaka iz automatske puške.

Njihova tijela pronašao je vlasnik pomenutog kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnjavu. On je poslije nekoliko minuta sišao da vidi šta se dešava, ali je zatekao samo dva beživotna tijela.

Krkić je u Trnopolju poznat po tome što je pripadnik vehabijskog pokreta. Uhapšen je tri dana nakon počinjenog zločina, pošto je policija sprovela opsežnu istragu  privođenjem većeg broja lica, vještačenje tragova i oružja.

Policija je kod Krkića pronašla predmete koji ga povezuju sa dvostrukim ubistvom, odnosno čaure.

Prema riječima mještana Trnopolja, pretpostavlja se da je motiv ubistva osveta, jer su Krkić i Redžić imali ranije sukobe, navodno zbog neke saobraćajne nesreće.

- Čuo sam kada se pucalo u kafani, ali nisam obraćao pažnju jer je Bajram. Međutim, stajao sam blizu prozora i vidio čovjeka kako sjeda u bijeli auto i govori: "Nećeš više ni kod Srbina ni kod muslimana!" Šta je to značilo, ja stvarno ne znam - kazao nam je ranije jedan od mještana Trnopolja.

Krkić inače živi u Norveškoj, a u Trnopolju uglavnom provodi godišnje odmore.

Mještani su tada ispričali da je on ljetos došao u vrijeme ramazana, da bi, kako saznajemo, proslavio Bajram i oženio sina sa djevojkom iz ovog naselja.

Optužnica je proslijeđena u Okružni sud Banjaluka na potvrđivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana