Вехабија оптужен за двоструко убиство

Горан Обрадовић
Вехабија оптужен за двоструко убиство

Бањалука - Против вехабије Зикрије Кркића (41), држављанина Норвешке, Окружно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу за двоструко убиство у Трнопољу код Приједора.

Кркић се терети да је 27. јула ове године, пола часа прије поноћи, у угоститељском објекту "Сан" у Трнопољу убио  мјештане Мухарема Балића и Алмира Реџића, испаливши у њих десет метака из аутоматске пушке.

Њихова тијела пронашао је власник поменутог кафића Ирфан Реџић, који је чуо пуцњаву. Он је послије неколико минута сишао да види шта се дешава, али је затекао само два беживотна тијела.

Кркић је у Трнопољу познат по томе што је припадник вехабијског покрета. Ухапшен је три дана након почињеног злочина, пошто је полиција спровела опсежну истрагу  привођењем већег броја лица, вјештачење трагова и оружја.

Полиција је код Кркића пронашла предмете који га повезују са двоструким убиством, односно чауре.

Према ријечима мјештана Трнопоља, претпоставља се да је мотив убиства освета, јер су Кркић и Реџић имали раније сукобе, наводно због неке саобраћајне несреће.

- Чуо сам када се пуцало у кафани, али нисам обраћао пажњу јер је Бајрам. Међутим, стајао сам близу прозора и видио човјека како сједа у бијели ауто и говори: "Нећеш више ни код Србина ни код муслимана!" Шта је то значило, ја стварно не знам - казао нам је раније један од мјештана Трнопоља.

Кркић иначе живи у Норвешкој, а у Трнопољу углавном проводи годишње одморе.

Мјештани су тада испричали да је он љетос дошао у вријеме рамазана, да би, како сазнајемо, прославио Бајрам и оженио сина са дјевојком из овог насеља.

Оптужница је прослијеђена у Окружни суд Бањалука на потврђивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана