Украдени накит продавао златарама

Небојша Томашевић
Украдени накит продавао златарама

Бањалука - Мирхад Махмутагић (33), оптужен да је заједно са Анђелком Чавловићем (32) починио више крађа златног накита и друге робе вриједне 177.500 марака, злато је уз помоћ Слободана Вицановића, који је преминуо, продавао у бањалучким златарама.

Изјава Вицановића у којој се то потврђује прочитана је на суђењу Махмутагићу и Чавловићу у бањалучком Окружном суду.

- Махмутагић ме питао да за њега у некој од бањалучких златара продам неки златни накит и обећао ми да ће ми за услугу платити. Пристао сам на то и за њега сам у неколико наврата продао неколико златних ланчића, минђуша, прстења, привјесака. Сјећам се да сам једном злато продао за 40 марака, други пут за 100, трећи за 50 евра. За сваку услугу продаје Махмутагић ми је давао од пет до 10 марака - наведено је у изјави Вицановића.

Овај свједок је још изјавио да је Махмутагић неко вријеме становао код њега у кући. Навео је да је у том периоду у посјету Махмутагићу долазио Чавловић и то обично у поподневним часовима.

- Углавном би само дошао на врата, рекао Мирхаду: "Идемо", и они би негдје одлазили - стоји у изјави Вицановића.

Махмутагића и Чавловића бањалучко Окружно тужилаштво терети да су од јула до децембра 2009. године провалили у 17 станова и украли веће количине накита, разну вриједну робу и новац. Најбогатији плијен имали су током провале у стан бившег народног посланика и директора "Дунав осигурања" Саше Чудића, из чијег су стана украли златни накит вриједан 70.000 марака. Оптужени су углавном проваљивали у станове користећи одсуство власника, а најчешће су крали накит, техничку робу, парфеме, скупоцјена алкохолна пића и новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана