Ubijeni Redžić bio u sukobu sa optuženim Krkićem

Nebojša Tomašević
Ubijeni Redžić bio u sukobu sa optuženim Krkićem

Banjaluka - Almir Redžić nekoliko mjeseci prije nego što je ubijen imao je sukob s optuženim Zikrijom Krkićem (41), koji mu je tom prilikom kazao da će “završiti račun s njim”, izjavio je u petak u banjalučkom Okružnom sudu svjedok tužilaštva Asmir Turkanović.

Krkić je, osim za ubistvo Redžića, optužen i za ubistvo Muharema Balića. Prema optužnici, usmrtio ih je hicima iz automatske puške 27. jula prošle godine, pola časa prije ponoći u kafiću “San” u Trnopolju kod Kozarca.

Turkanović je tokom ispitivanja objasnio da mu je Redžić rekao da se s Krkićem sukobio zbog saobraćajne nesreće.

- Almir je ispričao da je pokušao da obiđe džip koji mu nije dozvoljavao da lako prođe pa su se očešali. Kad je stao da vidi šta se dešava iz džipa su izašli Krkić i dvojica vehabija crnaca. Tad je došlo do sukoba, a Krkić ga je optužio da je opljačkao njegovog oca, a on je njega prozivao za vehabizam i psovao mu majku - rekao je Turkanović. Naglasio je da zna da je nekoliko dana prije ubistva kod Krkića bila večera na kojoj se okupio veliki broj vehabija i da se Krkić povezuje s ovim pokretom. Turkanović je tokom ispitivanja priznao da je poslije ubistva privođen, jer je vlasniku “Sana” Irfanu Redžiću prodao automatsku pušku. Irfan Redžić na suđenju je ispričao da je policiji dobrovoljno dao oružje koje je imao, a da je poslije ubistva vidio bijeli automobil kako odlazi ispred kafane “San”.

- Tog dana bio sam u kafiću i otišao oko 22 časa, a rafalnu paljbu, dva kratka rafala, čuo sam poslije 23 časa. U prvi mah pomislio sam da neko puca zbog proslave Bajrama. Kasnije sam izašao i u kafani vidio ubijene Almira i Muharema Balića. Rekao sam supruzi da pozove policiju koja je brzo došla - kazao je Redžić i dodao da je i on davao izjave u policiji koja je od njega uzela parafinsku rukavicu na kojoj su pronađeni tragovi baruta. Objasnio je da su ti tragovi vjerovatno ostali, jer je u kafiću dodirivao vrata i sto pored kojeg su bili ubijeni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana