Убијени Реџић био у сукобу са оптуженим Кркићем

Небојша Томашевић
Убијени Реџић био у сукобу са оптуженим Кркићем

Бањалука - Алмир Реџић неколико мјесеци прије него што је убијен имао је сукоб с оптуженим Зикријом Кркићем (41), који му је том приликом казао да ће “завршити рачун с њим”, изјавио је у петак у бањалучком Окружном суду свједок тужилаштва Асмир Туркановић.

Кркић је, осим за убиство Реџића, оптужен и за убиство Мухарема Балића. Према оптужници, усмртио их је хицима из аутоматске пушке 27. јула прошле године, пола часа прије поноћи у кафићу “Сан” у Трнопољу код Козарца.

Туркановић је током испитивања објаснио да му је Реџић рекао да се с Кркићем сукобио због саобраћајне несреће.

- Алмир је испричао да је покушао да обиђе џип који му није дозвољавао да лако прође па су се очешали. Кад је стао да види шта се дешава из џипа су изашли Кркић и двојица вехабија црнаца. Тад је дошло до сукоба, а Кркић га је оптужио да је опљачкао његовог оца, а он је њега прозивао за вехабизам и псовао му мајку - рекао је Туркановић. Нагласио је да зна да је неколико дана прије убиства код Кркића била вечера на којој се окупио велики број вехабија и да се Кркић повезује с овим покретом. Туркановић је током испитивања признао да је послије убиства привођен, јер је власнику “Сана” Ирфану Реџићу продао аутоматску пушку. Ирфан Реџић на суђењу је испричао да је полицији добровољно дао оружје које је имао, а да је послије убиства видио бијели аутомобил како одлази испред кафане “Сан”.

- Тог дана био сам у кафићу и отишао око 22 часа, а рафалну паљбу, два кратка рафала, чуо сам послије 23 часа. У први мах помислио сам да неко пуца због прославе Бајрама. Касније сам изашао и у кафани видио убијене Алмира и Мухарема Балића. Рекао сам супрузи да позове полицију која је брзо дошла - казао је Реџић и додао да је и он давао изјаве у полицији која је од њега узела парафинску рукавицу на којој су пронађени трагови барута. Објаснио је да су ти трагови вјероватно остали, јер је у кафићу додиривао врата и сто поред којег су били убијени.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана