Ubici supruge i punice iz Rogatice 14 godina robije

Nebojša Tomašević
Ubici supruge i punice iz Rogatice 14 godina robije

Istočno Sarajevo - Miroslav Šarenac (52) iz Rogatice osuđen je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na 14 godina zatvora zbog ubistva supruge Branke (54) i punice Obradine Šimšić (80), koje je izbo nožem.

U izrečenu kaznu Šarencu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru. Prema presudi, on je zločin počinio 4. septembra prošle godine u punčevoj kući u selu Omar-Velji lug kod Višegrada. U presudi se navodi da je nožem po devet puta izbo nevjenčanu suprugu Branku i njenu majku Obradinu i da su obje preminule usljed teških povreda i iskrvarenja. Šarenac se nakon zločina sam prijavio policiji i rekao šta je učinio i tada je policija u kući pronašla mrtve izbodene žene.

Obrazlažući presudu, vijeće, kojem je predsjedavala sudija Zinaida Husić, navelo je da je Šarenac zločin počinio svjesno i da je htio to da uradi pa se ne radi o ubistvu na mah. U obrazloženju se ističe da na strani optuženog vijeće nije pronašlo nikakve posebno olakšavajuće okolnosti za blažu kaznu. Motiv zločina nije naveden u presudi, a mještani sela Omar nakon ovog dvostrukog ubistva su ispričali da ne znaju da li se Šarenac ranije svađao sa suprugom i njenim roditeljima i zašto je to učinio.

Svi su tada pričali da njega poznaju kao mirnog čovjeka koji se nije družio sa komšijama.

- Kada se sretnemo, pozdravimo se i to je to, nikada nismo nešto pričali. Tako se ponašao i s ostalim mještanima našeg sela. Međutim, nikome nije jasno zbog čega je to uradio - rekao je jedan mještanin nakon zločina, ne želeći da se predstavi.

Prema njegovim riječima, Šarenac i Branka su dugo bili zajedno i jedno vrijeme su živjeli u Rogatici, odakle je Šarenac rodom.

- Prije nekih pet godina doselili su se u Omar kod njenih roditelja i nisu imali djece. Šarenac je radio u pilani blizu Omara - kazao je mještanin tog sela.

Pojasnio je da u kući u kojoj se desio zločin živi i Šarenčev punac Obrad Šimšić, koji u trenutku napada zeta nije bio tu.

Još jedan sastanak o srpskim pravima u Hrvatskoj završio neslavno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana