Ubici komšije iz Banjaluke 13 godina robije

Nebojša Tomašević
Ubici komšije iz Banjaluke 13 godina robije

Banjaluka - Novica Šešum (65) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu na 13 godina zatvora zbog ubistva komšije Miloša Matoša (49).

U izrečenu kaznu uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem se nalazi od 14. jula ove godine. Sudskim rješenjem od njega je oduzet pištolj kojim je počinio zločin, a detalje presude sud nije saopštio.

Šešum je komšiju Matoša teško ranio 14. jula u banjalučkom naselju Kuljani, a on je od posljedica povreda preminuo četiri dana kasnije. Ovom zločinu prethodila je svađa zbog bunara u zajedničkom dvorištu.

Krvava drama se odigrala oko 19 časova na dijelu imanja koje pripada Matošu. Te kobne večeri on i Šešum su se žestoko posvađali i nakon nekog vremena Šešum je otišao kući po pištolj, vratio se i pucao na komšiju. Ranio ga je u grudi i stomak. Kada je vidjela šta se dogodilo, Matoševa supruga je odmah pritrčala ranjenom mužu u namjeri da mu pruži prvu pomoć, a napadač je otišao kući, gdje je ubrzo i uhapšen. Ranjeni Matoš je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci. Tu se liječio sve do 18. jula, kada je izgubio bitku za život. Prema pričama komšija, Matoš i Šešum su kupili kuće od dva brata, koji su imali zajedničko dvorište i bunar.

- Matoševi su na međi sagradili potporni zid, koji je smetao Šešumu. On je navodno tražio da zid bude uklonjen, a komšija mu je rekao da će to uraditi ako iskopa pumpu za bunar koja se nalazi u njegovom dvorištu jer je htio da betonira taj dio imanja. Ovaj je kazao da će to i uraditi. Međutim, desili su se sukob i tragedija - ispričala je neposredno poslije zločina jedna od komšinica.

Prema njenim riječima, i Matoš i Šešum su bili mirni i pristojni ljudi i ništa nije naslućivalo o krvavom obračunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana