Убици чапљинског таксисте 12 и по година робије

Небојша Томашевић
Убици чапљинског таксисте 12 и по година робије

Мостар - Јаков Јелчић (38) из Чапљине осуђен је у Кантоналном суду у Мостару на 12 година и шест мјесеци затвора због убиства чапљинског таксисте Аленка Хуњића (37) којег је усмртио јер је сумњао да га супруга вара с њим.

Јелчића је овом пресудом, осим за убиство, суд осудио и за насиље у породици и недозвољено набављање и држање ватреног оружја. За убиство му је изречено 12 година, за насиље у породици пола године затвора и мјесец због неовлашћеног држања оружја па му је изречена јединствена казна од 12 и по година робије.

Према пресуди, Јелчић је Хуњића усмртио 22. октобра прошле године на тргу Светог Фрање у Чапљини. Тог дана возећи се у "аудију" дошао је до таксисте који је био код свог "пежоа" на поменутом тргу.

По изласку из возила пришао му је и рекао: "Платићеш ми ти", а Хуњић му је одговорио: "Нећу ти платити", и ту су започели да се препиру. Током свађе Јелчић је из пиштоља испалио хитац у главу Хуњићу и усмртио га на лицу мјеста. Након овог злочина он је путем мобилног телефона назвао Полицијску управу Чапљина и рекао да је убио човјека код католичке цркве.

Јелчић је сумњао да га супруга вара с Хуњићем, због чега га је и напао. Осим овога, у пресуди се наводи да је Јелчић од 2012. до 21. октобра 2017. године малтретирао и тукао супругу с којом је живио у кући са троје малољетне дјеце. Наводи се да је супругу ударао ногама и шакама у главу, а једном приликом јој је прислонио пиштољ на чело пред дјететом.

Дан прије убиства Хуњића супругу је ударио лактом у лице испред једног кафића у Чапљини и лакше је повриједио. У пресуди се наводи да је тако Јелчић константним насиљем, дрским и безобзирним понашањем угрожавао мир и физичко и душевно здравље супруге. За недозвољено набављање и држање ватреног оружја је осуђен јер је нелегално посједовао пиштољ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана