Тужилаштво изводи још осам свједока против оптужених инспектора

Небојша Томашевић
Тужилаштво изводи још осам свједока против оптужених инспектора

Бањалука - Специјално тужилаштво РС предложило је осам нових свједока против оптужених инспектора ЦЈБ Бањалука Срђана Радуловића и других које терете за организовану трговину дрогом.

Специјални тужилац Живана Бајић у бањалучком Окружном суду је казала да је ријеч о особама које су куповале дрогу од Горана Бошњака, који је, према оптужници, сарађивао са инспекторима.

Осим Радуловићу, за организовану трговину дрогом суди се и инспекторима Марку Ковачевићу и Огњену Стијаку. Заједно са њима суди се још петорици инспектора за друга кривична дјела.

- Свједоци које смо предложили испричаће о препродаји дроге на подручју Бањалуке од стране Бошњака. Такође, неки од њих ће свједочити и на околност да је оптужени Ковачевић нудио да за њега препродају дрогу - објаснила је Бајићева.

Тужилаштво је јуче на суду уложило више материјалних доказа којима побијају доказе одбране, међу њима и споразум између Бошњака и тужилаштва у којем је он признао кривицу за продају дрогом. На основу тог споразума Бошњак је осуђен на двије године затвора. Тужилаштво је предложило и графолошко вјештачење потписа Радуловићевог кума Игора Видовића на записницима о претресу станова који су радили оптужени инспектори.

Одбрана оптужених приговорила је овим доказима и истакла да је нечувено да тужилаштво вјештачи своје доказе. Такође тврде да није спорно да је Бошњак продавао дрогу, али не и инспектори. Специјално тужилаштво терети Ковачевића, Радуловића и Стијака да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. године до октобра 2013. године. Са њима је сарађивао Бошњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана