Тужилац Саша Лаботић тражио изузеће двојице судија

Небојша Томашевић
Тужилац Саша Лаботић тражио изузеће двојице судија

БАЊАЛУКА - Тужилац Саша Лаботић затражио је изузеће предсједника и члана судског вијећа бањалучког Окружног суда Пане Гаврића и Милана Благојевића, који суде Горану Вучковићу оптуженом за покушај убиства бивше дјевојке.

Лаботић сматра да су они пристрасни, а о његовом захтјеву биће одлучено на општој сједници бањалучког Окружног суда. Прије захтјева као свједок оптужбе саслушан је адвокат Душан Ристић који је бранио Вучковића на почетку истраге. Ристић је казао да му се Вучковић жалио да га је полиција малтретирала и тукла.

- То ми је рекао када сам му ишао у посјету док је био у притвору. Тако нешто није говорио када сам га први пут видио у полицији у Лакташима након хапшења - казао је Ристић и додао да је био присутан саслушању оптуженог у полицији и Тужилаштву те да су они у записник коректно унијели оно што је причао.

Казао је да полиција у Лакташима током првог испитивања оптуженом Вучковићу није описала радње за које га терете.

- Имао сам утисак да он зна о чему се ради и да су о томе причали прије него сам ја дошао - рекао је Ристић.

Вучковићев бранилац Јевто Јанковић истакао је да је ово први пут у историји правосуђа да тужилац тражи саслушање адвоката и изузеће судског вијећа. Због тога је питао Ристића да ли се тако нешто десило у његовој пракси, а он је одговорио да није.

Вучковића терете да је између 8. и 13. јула прошле године кришом поставио врећицу с бомбом у дрвима за потпаљивање ватре испред куће гдје је живјела Прерад. До експлозије је дошло 16. јула када је она у кућу унијела врећицу и наложила у пећи. Мотив је била љубомора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана