Трагови барута, крви и гарежи на рукама оптуженог Саше Видовића

Небојша Томашевић
Трагови барута, крви и гарежи на рукама оптуженог Саше Видовића

Бањалука - На рукама Саше Видовића (35) из Источног Сарајева, једног од оптужених за убиство Мирослава Лазаревића, нађени су трагови крви, гарежи и честица која може да потиче од барута, рекла је вјештак хемијске струке Бранка Милић на суђењу у бањалучком Окружном суду.

Према њеном налазу, честице које могу потицати од барута нађене су и на рукама оптуженог Александра Булатовића (31) из Источног Сарајева. Милићева је вјештачила и јакну одузету од оптуженог Видовића и на њој је пронашла трагове барутних честица. Појаснила је да трагови барутних честица на одјећи често остају након испаљивања из ватреног оружја јер су тада вреле и лијепе се за одијело. Није искључила могућност да се те честице могу пренијети у додиру са предметима или људима који су користили оружје.

Свједочио је и криминалистички техничар МУП-а Кантона Сарајево Давор Самарџић, који је казао да је изузео нагорјелу тренерку нађену након паљења возила у сарајевској Алеја липа, као и гардеробу оптужених. Његов колега, инспектор Мирнес Хоџић, потврдио је да је обавио увиђај након хапшења оптужених и паљења возила.

- Прво смо обавијештени да је запаљено возило и да два лица бјеже. Касније је стигла дојава да се могу повезати с убиством. На радио-вези сам чуо да један трчи у боксерицама. Након хапшења лица су одведена у полицију, гдје сам тог у боксерицама питао одакле је дошао. Рекао ми је из Бијељине. Упитао сам га "зар у гаћицама?" - казао је Хоџић.

Према ранијим изјавама свједока, у боксерицама је ухапшен Видовић.

Оптужница Видовића и Булатовића терети да су Лазаревића убили 16. октобра прошле године кад су га пресрели џипом "BMW X5" док се возио "голфом 7" у Београдској улици у Источном Сарајеву. На њега су из аутоматске пушке испалили 24 хица и усмртили га. Побјегли су у Сарајево, гдје су у Алеји липа запалили украдени "BMW X5" којим су побјегли с мјеста убиства. У возилу су оставили пушку и два оквира пуна метака, који су изгорјели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана