Траг возила оптужених није пронађен на мјесту пљачке

Небојша Томашевић
Траг возила оптужених није пронађен на мјесту пљачке

Бањалука - Трагови гума од возила који су пронађени у близини куће опљачканог Петра Ступара (84) не припадају "опел корси", какву су према оптужници возили пљачкаши.

Ово је у бањалучком Окружном суду казао саобраћајни вјештак Душко Рађеновић којег је ангажовала одбрана оптуженог Александра Јарића (34) из Мркоњић Града.

Осим Јарића за пљачку су још оптужени његови суграђани из Мркоњић Града, Зоран Дакић (34), Драган Чулић (40) и Витомир Тица (32). Према оптужници они су се "опел корсом" довезли до куће Ступара у ноћи пљачке 17. децембра 2003. године.

- На основу ширине трага између два точка утврдио сам да они нису могли настати од "опел корсе". Ове трагове је навјероватније оставило возило средње класе - рекао је вјештак Рађеновић.

Други вјештак одбране стручњак графолошке струке Дане Бранковић утврдио је да опушци који се виде на сликама са мјеста увиђаја пљачке Ступара нису исти као они који су вјештачени у Универзитетско-клиничком центру Сарајево.

- Поредећи слике опушака са слике начињене током увиђаја и оне начињене током вјештачења утврдио сам да се они не подударају - казао је Бранковић.

Према оптужници Јарић и његови саучесници у Ступарову кућу упали су 17. децембра 2003. године и отели му 15.000 марака. Наводи се да су одмах по уласку у кућу напали старца и његову супругу Деју Зељковић тражећи новац. Брутално су их претукли, а када им је Ступар рекао да држи новац у капуту, покупили су све његове капуте и одијело и побјегли. У једном од капута су нашли новац и подијелили, а одјећу су бацили недалеко од куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана