Тамбурић тврди да је таблете користио за болове

Небојша Томашевић
Тамбурић тврди да је таблете користио за болове

Бањалука - Суспендовани радник бањалучког предузећа "Аквана" и боксерски судија Јеленко Тамбурић (53), оптужен за шверц наркотика, рекао је у Окружном суду Бањалука да никад није диловао дрогу и да је таблете "ксалол" користио за смиривање болова.

- Ратни сам инвалид и понекад имам јаке болове, "ксалол" таблете су антидепресиви и могу се користити против болова, нису наркотици. Оне које су код мене нађене сам набавио још прије двије године од познаника из Србије, а требао сам само да их пошаљем за Шведску за један фитнес клуб - казао је Тамбурић. Додао је да га је на дан када је преузео таблете зауставила полиција због неисправне регистрације и да им је тада сам рекао да има таблете, које им је и предао.

- Замолио сам их да ми оставе неколико јер ми помажу код болова. Одобрили су, одвадио сам 400 комада и држао их на радном мјесту - рекао је Тамбурић.

Додао је да Огњена Бранковића (37), који је такође оптужен за шверц наркотика, познаје 15 година.

- Са њим нисам диловао дрогу, већ сам од њега посуђивао паре. Оптуженог Неџада Омерагића познајем преко његове браће из Шведске код којих сам тамо радио у ауто-праоницама. Ведран Бодирожа ми је посинак и био је златно дијете, али се одао лошем друштву и алкохолу, а знао се и дрогирати, а ја сам га спасавао - казао је Тамбурић.

Бодирожа је негирао да је шверцовао дрогу.

- Никоме од оптужених никад нисам продао нити од њих купио дрогу. Марихуану сам пробао са 18, а кокаин од 2012. Дрогу сам набављао од извјесног Мевлиса - казао је Бодирожа. Поред поменутих, за шверц наркотика од јуна 2015. до марта 2017. године оптужени су и Јеленкова супруга Весна Тамбурић (60) и Небојша Микић (39).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана