Свједоку полиција не може ући у траг

Небојша Томашевић
Свједоку полиција не може ући у траг

Бањалука - Свједок тужилаштва Оксана Рељић, супруга главног свједока у предмету "Трезор" Милана Рељића, ни јуче се није појавила у бањалучком Окружном суду на суђењу оптуженима у том случају, а полиција јој ни овај пут није успјела ући у траг.

Предсједник судског вијећа Сњежана Кудрић је казала да је обавијештена да полицајци свједока Оксану Рељић нису пронашли на адреси. Рочиште је након овог обавјештења одгођено, јер се у судници није појавио ни оптужени Аљоша Галић, који је оперисан.

- Обавијештен сам да он не може доћи јер му нису повађени конци послије операције. Најмање мјесец мораће да мирује и неће моћи доћи на суђење - казао је Галићев адвокат Бранко Гудало.

У предмету "Трезор" осим Галића, суди се Синиши Страживуку (49), Јовици Караћу (42), Милошу Мрђану (42), Томиславу Кнежевићу (42), Ђорђу Ћулуму (37) и Жељку Павловићу (40). Оптужница их терети за организовани криминал и више разбојништва у којима су украли близу два милиона марака. Бранилац Кнежевића, адвокат Јасминка Јовишевић с циљем обезбјеђења свједока Оксане Рељић казала је да би суд требало да се обрати Граничној полицији БиХ.

- Треба да видимо куда се она креће, како, гдје и колико често прелази границу - казала је Јовишевићева.

Оксана Рељић је требало ових дана да дође у Србац на свадбу кћерке, па се очекивало да ће се појавити и у судници.

Њен супруг и свједок у овом процесу Милан Рељић на посљедњем рочишту је то потврдио и рекао да она борави у Москви. Милан је учествовао у пљачкама са оптуженима, али је пристао да свједочи у замјену за имунитет. Он је раније осуђен за пљачку Комерцијалне банке на 11 година затвора, као и оптужени Галић, који је добио осам година.

Оптужница седморку терети да су тешка разбојништва починили од 2008. до 2011. године на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева. Највише новца 1.035.230 КМ украли су из Комерцијалне банке у центру Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана