Свједока батинама тјерали да призна куповину дроге

Небојша Томашевић
Свједока батинама тјерали да призна куповину дроге

Бањалука - Свједок тужилаштва Стефан Зељковић казао је у бањалучком Окружном суду да је у полицији под присилом потписао изјаву да је куповао дрогу од оптужених Дејана Благојевића (23) и Радована Радановића (24) из Бањалуке.

- Од њих нисам куповао дрогу, а у полицији су ме тукли и пријетили да ће ме стрпати у затвор. Дрогу сам куповао од других људи - рекао је Зељковић.

Осим Радановића и Благојевића у овом случају оптужени су њихови суграђани Огњен Ћутковић (28), Милош Радановић (37) и Милан Бајић (22).

За разлику од Зељковића, свједок Саво Савановић потврдио је да је од Благојевића и Радована Радановића набављао марихуану.

- Дрогу сам куповао некад од Благојевића, а некад од Радановића два пута седмично. Узимао сам је у количинама за 10, 20 и понекад 30 КМ - казао је Савановић.

Да је куповао дрогу потврдио је и свједок Милош Петковић, који је казао да је једном за 100 КМ купио марихуану од оптуженог Ћутковића. С друге стране, свједоци Огњен Вуковић, Андреј Матић, Младен Малбашић и Стефан Ћулум казали су да су с појединим оптуженим уживали дрогу те да им за то нису плаћали.

- Користио сам марихуану и то сам некада чинио са Благојевићем који ми је поклањао дрогу. Некад би га само почастио са 10 марака, али није то била куповина - рекао је Малбашић.

Према оптужници, Ћутковићи и остали су продавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке и Козарске Дубице од 1. јуна 2016. до 19. септембра прошле године. Зависно од количине марихуану су продавали по цијени од 10 до 500 КМ, а кокаин у мањим количинама по цијенама од 80 до 100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана