Svjedok u predmetu Petrićevac od optuženih kupio drogu za 500 KM

Nebojša Tomašević
Svjedok u predmetu Petrićevac od optuženih kupio drogu za 500 KM

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Benjamin Kanurić Pralica potvrdio je u banjalučkom Okružnom sudu da je od pojedinih optuženih u predmetu "Petrićevac" za 500 KM kupovao drogu, dok je većina drugih svjedoka izmijenila iskaze i nije se sjećala onog što su pričali tokom istrage protiv petorke kojima se sudi.

U ovom slučaju optuženi su Ognjen Ćutković (28), Miloš Radanović (37), Milan Bajić (22), Dejan Blagojević (23) i Radovan Radanović (24) iz Banjaluke. Pralica Kanurić kazao je da je drogu kupovao od Blagojevića i Radovana Radanovića i uvijek za isti iznos.

- Blagojevića i Radovana sam kontaktirao putem "Fejsbuka". Od njih sam drogu prošle godine kupio oko dva puta, a pretprošle više. Novac za drogu sam davao Blagojeviću, a nekada Radanoviću - rekao je Kanurić.

Svjedok Milan Ćirić kazao je u sudu da nije kupovao drogu od Ćutkovića već od drugog lica u Gradišci.

Tužilac Saša Labotić ga je upozorio da je u istrazi rekao da je u avgustu 2014. od Ćutkovića za 50 KM kupio narkotike i upitao zašto mijenja iskaz. Ćirić je odgovorio da je u policiji tako pričao zbog pritiska da će biti optužen.

Svjedok Vladan Marčeta prvo je kazao da nije kupovao drogu od Blagojevića i Radovana Radanovića, da bi, kada je tužilac pročitao njegov raniji iskaz, ipak potvrdio da jeste. Kazao je da mu je Ćutković poklanjao drogu i da mu za to nije plaćao.

Prema optužnici, Ćutković i ostali su kokain i marihuanu prodavali na području Banjaluke i Kozarske Dubice od 1. juna 2016. do 19. septembra prošle godine. Prodaju su dogovarali putem telefona i to način, mjesto i vrijeme isporuke, kao i cijenu. Zavisno od količine, marihuanu su prodavali po cijeni od 10 do 500 KM. Kokain su prodavali u manjim količinama po cijenama od 80 do 100 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana