Свједок у предмету Петрићевац од оптужених купио дрогу за 500 КМ

Небојша Томашевић
Свједок у предмету Петрићевац од оптужених купио дрогу за 500 КМ

Бањалука - Свједок тужилаштва Бењамин Канурић Пралица потврдио је у бањалучком Окружном суду да је од појединих оптужених у предмету "Петрићевац" за 500 КМ куповао дрогу, док је већина других свједока измијенила исказе и није се сјећала оног што су причали током истраге против петорке којима се суди.

У овом случају оптужени су Огњен Ћутковић (28), Милош Радановић (37), Милан Бајић (22), Дејан Благојевић (23) и Радован Радановић (24) из Бањалуке. Пралица Канурић казао је да је дрогу куповао од Благојевића и Радована Радановића и увијек за исти износ.

- Благојевића и Радована сам контактирао путем "Фејсбука". Од њих сам дрогу прошле године купио око два пута, а претпрошле више. Новац за дрогу сам давао Благојевићу, а некада Радановићу - рекао је Канурић.

Свједок Милан Ћирић казао је у суду да није куповао дрогу од Ћутковића већ од другог лица у Градишци.

Тужилац Саша Лаботић га је упозорио да је у истрази рекао да је у августу 2014. од Ћутковића за 50 КМ купио наркотике и упитао зашто мијења исказ. Ћирић је одговорио да је у полицији тако причао због притиска да ће бити оптужен.

Свједок Владан Марчета прво је казао да није куповао дрогу од Благојевића и Радована Радановића, да би, када је тужилац прочитао његов ранији исказ, ипак потврдио да јесте. Казао је да му је Ћутковић поклањао дрогу и да му за то није плаћао.

Према оптужници, Ћутковић и остали су кокаин и марихуану продавали на подручју Бањалуке и Козарске Дубице од 1. јуна 2016. до 19. септембра прошле године. Продају су договарали путем телефона и то начин, мјесто и вријеме испоруке, као и цијену. Зависно од количине, марихуану су продавали по цијени од 10 до 500 КМ. Кокаин су продавали у мањим количинама по цијенама од 80 до 100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана