Svjedok rekao Straživuku “mrtav si”

Nebojša Tomašević
Svjedok rekao Straživuku “mrtav si”

Banjaluka - “Mrtav si”, poluglasno je na izlazu iz sudnice banjalučkog Okružnog suda kazao svjedok Milan Reljić optuženom Siniši Straživuku (49), koji je ove prijetnje prenio advokatima, ali nije ih prijavio sudskom vijeću.

Prethodno  je Straživuk tokom ispitivanja Reljića optužio da je učestvovao u plaćenim ubistvima u Zagrebu i Banjaluci.

Reljić je svjedočio na poziv odbrane većine optuženih u predmetu “Trezor”, koje terete za organizovani kriminal i više razbojništva u kojima su ukrali blizu dva miliona maraka. Osim Straživuka, optuženi su Jovica Karać (42), Miloš Mrđan (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), kao i Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29), koji se nalaze na izdržavanju izrečenih zatvorskih kazni zbog drugih krivičnih djela. Reljić je učestvovao u pljačkama sa njima, ali je pristao da svjedoči u zamjenu za imunitet. Tokom ispitivanja Straživuk je pitao Reljića da li je 2010. godine kod njega dolazio na slavu i da li je to godina kada je ubio Ruška Pajića. Sudsko vijeće je zabranilo ovo pitanje.

Branilac Kneževića, advokat Jasminka Jovišević, izjavila je da Reljić nije dobio pisanu odluku o imunitetu za krivična djela za koja je optužena ova sedmorka, a u kojima je učestvovao i on. Pitala je Reljića da li je bio organizator zločinačkog udruženja, a on je rekao da nije. Istakao je da je za svako krivično djelo bio neko glavni, pa je tako pljačku Komercijalne banke organizovao Đorđe Ćulum.

- Ćulum je odustao od te pljačke tri dana prije nego što je realizovana. To smo ranije dogovarali i za to je znao i Tomislav Knežević. U pljački sam učestvovao, kao i Aljoša Galić - rekao je, između ostalog, svjedok Reljić.

Njegovom svjedočenju prigovorili su advokati odbrane jer smatraju da on ne govori istinu. U ovom slučaju trebalo bi još da svjedoči i Reljićeva bivša supruga Oksana Reljić, koja je već neko vrijeme nedostupna.

- Ona bude u Moskvi, ali će ovih dana dolaziti u Srbac jer nam se udaje kćerka i biće na svadbi - rekao je Milan Reljić.

Nakon ovoga sudsko vijeće je odlučilo da naredno ročište zakaže za 18. oktobar kako bi se obezbijedilo da Oksana dođe na suđenje jer će dolaziti u Republiku Srpsku.++++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana