Svjedok policajac tvrdi da su ga tukle kolege

Nebojša Tomašević
Svjedok policajac tvrdi da su ga tukle kolege

Banjaluka - Svjedok Specijalnog tužilaštva RS, policajac Slaviša Lazić, ispričao je u banjalučkom Okružnom sudu da su ga prilikom hapšenja tukli kolege inspektori Marko Kovačević i Srđan Radulović, koji su optuženi za trgovinu drogom i druga djela.

Ispričao je da su ga uhapsili 20. jula 2012. godine na parkingu kod banjalučkog "Vodovoda", gdje je bio s poznanikom Zoranom Lakićem, preko kojeg je želio da kupi polovan računar. Kazao je da je sa Radulovićem i Kovačevićem bio i Slavko Đurić, koji ga nije tukao. Tvrdi da su ga prvo tukli na parkingu, a nastavili u CJB Banjaluka kada su ga priveli. Kaže da ga je tu tukao i njihov šef Goran Mihaljica.

- Tjerali su me da kažem da sam Lakiću dao novac za drogu ili da sam vidio Lakića kako kupuje drogu od Borisa Pobrana. To nije tačno i nisam želio da kažem. Ipak sam  potpisao potvrdu o lišenju slobode i izjavu, samo da me ne tuku - rekao je Lazić i dodao da je sve prijavio unutrašnjoj kontroli MUP-a RS, ali da su inspektori oslobođeni.

Optuženi i njihovi advokati prigovorili su iskazu ovog svjedoka i istakli da on ima motiv da laže jer su protiv njega podnijeli izvještaj koji ga tereti za trgovinu drogom. Osim Radulovića i Kovačevića, za trgovinu drogom optužen je i inspektor Ognjen Stijak. Optuženo je još pet inspektora CJB Banjaluka, među kojima i Mihaljica, koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanja, zloupotrebe položaja. Specijalno tužilaštvo Kovačevića, Stijaka i Radulovića tereti da su bili organizovana grupa koja je prodavala heroin i marihuanu od kraja 2010. do oktobra 2013.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana