Свједок полицајац тврди да су га тукле колеге

Небојша Томашевић
Свједок полицајац тврди да су га тукле колеге

Бањалука - Свједок Специјалног тужилаштва РС, полицајац Славиша Лазић, испричао је у бањалучком Окружном суду да су га приликом хапшења тукли колеге инспектори Марко Ковачевић и Срђан Радуловић, који су оптужени за трговину дрогом и друга дјела.

Испричао је да су га ухапсили 20. јула 2012. године на паркингу код бањалучког "Водовода", гдје је био с познаником Зораном Лакићем, преко којег је желио да купи полован рачунар. Казао је да је са Радуловићем и Ковачевићем био и Славко Ђурић, који га није тукао. Тврди да су га прво тукли на паркингу, а наставили у ЦЈБ Бањалука када су га привели. Каже да га је ту тукао и њихов шеф Горан Михаљица.

- Тјерали су ме да кажем да сам Лакићу дао новац за дрогу или да сам видио Лакића како купује дрогу од Бориса Побрана. То није тачно и нисам желио да кажем. Ипак сам  потписао потврду о лишењу слободе и изјаву, само да ме не туку - рекао је Лазић и додао да је све пријавио унутрашњој контроли МУП-а РС, али да су инспектори ослобођени.

Оптужени и њихови адвокати приговорили су исказу овог свједока и истакли да он има мотив да лаже јер су против њега поднијели извјештај који га терети за трговину дрогом. Осим Радуловића и Ковачевића, за трговину дрогом оптужен је и инспектор Огњен Стијак. Оптужено је још пет инспектора ЦЈБ Бањалука, међу којима и Михаљица, који се терете за изнуде исказа, фалсификовања, злоупотребе положаја. Специјално тужилаштво Ковачевића, Стијака и Радуловића терети да су били организована група која је продавала хероин и марихуану од краја 2010. до октобра 2013.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана