Свједок измијенио исказ o разбојништву у Лакташима дат у полицији

Небојша Томашевић
Свједок измијенио исказ o разбојништву у Лакташима дат у полицији

Бањалука - Свједок тужилаштва Ведран Инђић у бањалучком Окружном суду изјавио је да није знао да ће оптужени Жељо Кривокућа (19) из Лакташа са саучесницима починити разбојништво, нити је учествовао с њима у пљачки.

Тако је оповргао своју ранију изјаву дату у полицији у којој је рекао да га је Кривокућа звао и тражио да вози "ауди" његовог оца и да ће му за то платити. Инђић је у тој изјави још рекао да је претпоставио да ће чинити неко кривично дјело. Кривокућа је оптужен за пљачку Тржног центра "Тропик" у Клашницама код Лакташа из којег је узето око 1.800 КМ и пљачку бензинске пумпе "Нис петрол" у Бистрици код Бањалуке из које су узели 570 КМ.

Свједок Инђић признао је да је возио "ауди" Кривокућиног оца, али када су ишли у град, а не у пљачке.

- Полиција ме је привела и рекла да сам и ја учествовао у пљачки "Тропика", а то није тачно. Држали су ме цијели дан и на крају сам потписао изјаву коју нисам ни читао - рекао је Инђић.

Додао је да је тек касније сазнао шта у његовој изјави пише, односно да је рекао да је знао да ће Кривокућа починити разбојништво. Осим свједочења Инђића, у судници су пуштени и видео-снимци пљачке "Тропика". На снимцима се види како "голф 2" долази пред овај центар и два маскирана пљачкаша улазе унутра и пријете радницима пушком и пиштољем. У оптужници против Кривокуће наводи се да је пљачка маркета "Тропик" почињена 23. августа прошле године. Осим њега, у пљачки је учествовао и Немања Бешић, који је осуђен, те малољетни С. К. Бензинска пумпа "Нис петрол" опљачкана је 8. априла 2016. године око 20.30 часова, а у њој су, осим Кривокуће, учествовали малољетници С. К. и Г. Р. Они су се до пумпе довезли "аудијем А6" власништво Кривокућиног оца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана