Svjedoci tvrde da je Stojčinović odlukama povećavao efikasnost

N. T.
Svjedoci tvrde da je Stojčinović odlukama povećavao efikasnost

Banjaluka - Odluke koje je donosio bivši zamjenik pravobranioca RS Mirko Stojčinović poboljšale su način i efikasnost u radu, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu radnica Pravobranilaštva Nataša Pantić, koja je bila svjedok odbrane Stojčinoviću koji je optužen za zloupotrebu položaja.

U ovom slučaju sudi se i Stojčinovićevom nekadašnjem pomoćniku Borislavu Jeličiću. Ovaj dvojac Republičko tužilaštvo tereti da su raznim zloupotrebama oštetili grad Banjaluku za više od 20 miliona KM.

- U Pravobranilaštvu radim 16 godina, a za vrijeme Stojčinovića radila sam u kancelariji za prijem pošte. U to doba on je donosio dnevne naredbe koje su donosile  poboljšanje efikasnosti ažuriranja predmeta - pojasnila je Pantićeva.

O radu Stojčinovića svjedočili su i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković i bivša predsjednica Skupštine opštine Laktaši Snežana Radetić. Oboje su istakli da su s njim imali veoma dobru i korektnu saradnju, te da on nikada na njih nije vršio nikakav pritisak.

Republički tužilac Goran Glamočanin istakao je da su pomenuti svjedoci irelevantni za predmet optuženja u ovom slučaju.

Stojčinović je optužen da je zloupotrebama preduzećima “Naš dom” i “Građa” omogućio da na sebe uknjiže nekretnine i parcele, čime je Banjaluka oštećena za više od 7,5 miliona KM. Jeličića terete da se zajedno sa Stojčinovićem u predmetu “Poljoprivredna škola” odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ne obavještavajući o tome grad Banjaluku. Na ovaj način pričinjena je šteta od 16,3 miliona KM. Zemljište je prodato kompaniji “Bingo”, koju je grad tužio, kao i Poljoprivrednu školu. “Bingo” je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od grada odštetu. Stojčinović je bez znanja grada prihvatio odluku o sudskom poravnanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana