Šverceri droge novac slali po vozaču autobusa

Nebojša Tomašević
Šverceri droge novac slali po vozaču autobusa

Banjaluka - Optuženi za šverc narkotika Muhamed Halilović zvani Pota (40) slao je po vozaču autobusa novac optuženom Zoranu Šaviji (60) u Visoko, pokazuje nekoliko telefonskih razgovora koje su vodila njih dvojica.

Razgovori presretnuti tokom istrage predstavljeni su kao dokaz tužilaštva u banjalučkom Okružnom sudu. Osim Halilovića i Šavije, u ovom slučaju optuženi su i Milan Pičulin (35) iz Banjaluke i Branko Milivojša (56) iz Prijedora.

- Evo čuj se s dečkom koji vozi “Centrotrans” autobus, pa se dogovorite - kaže Halilović, nakon što ga Šavija pita: “Koliko si poslao i kad stiže”, a on mu odgovara: “Poslao sam 450 evra, biće u 8.20 u Visokom.”

Razgovor završavaju tako što Halilović govori Šaviji da počasti vozača i da mu je on već dao deset KM.

Snimljeni razgovori su pokazali da su se optuženi i pojedina lica koja su u optužnici označena kao svjedoci sastajali na nekoliko mjesta u Banjaluci. Halilović se često viđao sa Sašom B. kod Psihijatrije u Obilićevu, parkingu u blizini Univerziteta “Apeiron” i u blizini Gimnazije.

Halilović i ostali optuženi su da su pojedinačno ili zajedno švercovali narkotike od početka 2017. do 10. oktobra te godine. U optužnici je navedeno da su na području Banjaluke i Mrkonjić Grada preprodavali heroin, kokain, marihuanu, ekstazi, LSD i buprenorfin. U zavisnosti od količine i vrste, drogu su prodavali po cijenama od deset do 50 KM. U optužnici piše da je Šavija nabavljao kokain, marihuanu i heroin i angažovao Milivojšu da je preprodaje. Halilović je drogu prodavao drugim optuženima i klijentima.

Oni su optuženi u predmetu “Piramida” zajedno sa više osoba, od kojih je devet priznalo krivicu i osuđeno na ukupno deset godina i dva mjeseca zatvora. Akcija “Piramida” izvedena je u oktobru prošle godine, a u ovom slučaju tužilaštvo je bilo optužilo ukupno 15 osoba. Ranije je razdvojen postupak protiv dvojice optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana