Шверцери дроге новац слали по возачу аутобуса

Небојша Томашевић
Шверцери дроге новац слали по возачу аутобуса

Бањалука - Оптужени за шверц наркотика Мухамед Халиловић звани Пота (40) слао је по возачу аутобуса новац оптуженом Зорану Шавији (60) у Високо, показује неколико телефонских разговора које су водила њих двојица.

Разговори пресретнути током истраге представљени су као доказ тужилаштва у бањалучком Окружном суду. Осим Халиловића и Шавије, у овом случају оптужени су и Милан Пичулин (35) из Бањалуке и Бранко Миливојша (56) из Приједора.

- Ево чуј се с дечком који вози “Центротранс” аутобус, па се договорите - каже Халиловић, након што га Шавија пита: “Колико си послао и кад стиже”, а он му одговара: “Послао сам 450 евра, биће у 8.20 у Високом.”

Разговор завршавају тако што Халиловић говори Шавији да почасти возача и да му је он већ дао десет КМ.

Снимљени разговори су показали да су се оптужени и поједина лица која су у оптужници означена као свједоци састајали на неколико мјеста у Бањалуци. Халиловић се често виђао са Сашом Б. код Психијатрије у Обилићеву, паркингу у близини Универзитета “Апеирон” и у близини Гимназије.

Халиловић и остали оптужени су да су појединачно или заједно шверцовали наркотике од почетка 2017. до 10. октобра те године. У оптужници је наведено да су на подручју Бањалуке и Мркоњић Града препродавали хероин, кокаин, марихуану, екстази, ЛСД и бупренорфин. У зависности од количине и врсте, дрогу су продавали по цијенама од десет до 50 КМ. У оптужници пише да је Шавија набављао кокаин, марихуану и хероин и ангажовао Миливојшу да је препродаје. Халиловић је дрогу продавао другим оптуженима и клијентима.

Они су оптужени у предмету “Пирамида” заједно са више особа, од којих је девет признало кривицу и осуђено на укупно десет година и два мјесеца затвора. Акција “Пирамида” изведена је у октобру прошле године, а у овом случају тужилаштво је било оптужило укупно 15 особа. Раније је раздвојен поступак против двојице оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана