Сурово убио старицу, суд га послао на лијечење

avaz.ba
Сурово убио старицу, суд га послао на лијечење

Зеница - Кантонални суд у Зеници изрекао је првостепену пресуду Мухамеду Фазлићу, који се терети да је 14. децембра прошле године свирепо убио 77-годишњу Џулаферу Мујкић у њеној кући у Завидовићима.

Психијатријским вјештачењем утврђено је да је Фазлић овај злочин починио у стању неурачунљивости, па је у складу с тим изречена мјера лијечења у здравственој установи.

Фазлића се терети да је 14. децембра прошле године у 10 сати ујутро кренуо из своје куће у неурачунљивом стању с намјером да убије Мујкић. Понио је са собом нож с црном дршком те се упутио према њеној кући. Покуцао је на улазна врата и када је старица отворила, без икаквог повода и разлога, из џепа је извадио нож и задао јој укупно 30 убодних рана.

Како се наводи у пресуди, нанио јој је девет рана у предјелу главе, 13 у грудном кошу, седам у предјелу трбуха, у предјелу десне надлактице те резне ране на стражњој страни доњег дијела лијеве подлактице и у предјелу базе палца лијеве шаке.

“Док је у овакво беспомоћном стању трпјела болове и све вријеме проживљавала велику патњу, покушавајући дозвати помоћ, од овако задобијених повреда пала је на под, а када је видио да још даје знаке живота, док је лежала потрбушке, задигао јој је главу вукући је за косу и снажно ножем пресјекао гркљан и лијеву каротидну артерију те је на овако окрутан начин усмртио”, наводи се у пресуди Кантоналног суда у Зеници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана