Supruga ubijenog tvrdi da je Krkić mudžahedin

Nebojša Tomašević
Supruga ubijenog tvrdi da je Krkić mudžahedin

Banjaluka - Supruga ubijenog Almira Redžića, Mina Bešlagić izjavila je juče u banjalučkom Okružnom sudu da je optuženi za dvostruko ubistvo Zikrija Krkić (41) mudžahedin i vehabija.

Krkić je, osim za ubistvo Redžića, optužen i za likvidaciju Muharema Balića.

- Krkićev otac Mehmed krivio je mog supruga da je provalio u njegovu kuću, ali to nikada nije dokazano. Almir mi je pričao da ga je nekoliko mjeseci prije ubistva Zikrija presreo na putu dok je vozio "mercedes" te ga svojim vozilom zgurao s puta u kanal. Tada mu je rekao da imaju odranije neraščišćene račune. Čula sam i da su imali sukob i u prodavnici "Mikić" u Trnopolju, ali tome nisam prisustvovala - ispričala je Bešlagićeva.

Dodala je da je čula i priče da je u vrijeme ubistva Mujaga Trnjanin vidio auto koje odlazi ispred kafane gdje se desilo ubistvo.

- Kasnije sam čula da je Trnjanin izjavio da je bilo lako prepoznati Krkića, jer je jedini u Trnopolju koji nosi neobičnu bradu - rekla je Bešlagićeva.

Kćerka ubijenog Muharema Balića, Belkisa ispričala je da ne zna ništa o ubistvu, ali da misli da se njen otac našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.

Prema optužnici, Krkić je Redžića i Balića usmrtio hicima iz automatske puške 27. jula prošle godine, pola časa prije ponoći u kafiću "San" u Trnopolju kod Kozarca. Tada je u njih ispalio više od deset metaka iz automatske puške. Njihova tijela pronašao je vlasnik pomenutog kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnjavu. Krkić se nalazi u pritvoru prema odluci Okružnog suda Banjaluka. On je državljanin Norveške i ne boravi stalno u Trnopolju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana