Suđenje Azri Miletić: Svjedok donio koverat sa novcem u Sarajevo

Srna
Suđenje Azri Miletić: Svjedok donio koverat sa novcem u Sarajevo

Sarajevo - Na suđenju sudiji Suda BiH Azri Miletić za korupciju, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH S-3 ispričao je kako je donio koverat sa novcem u Sarajevo i predao ga svjedoku S-1.

Zaštićeni svjedok S-3 rekao je da mu je koverat za svjedoka S-1 dao Senad Šabić. Kada je pogledao u koverat, vidio je novčanice od po 500 evra i, prema njegovoj procjeni, bilo je 50.000 evra.

S-3 je ispričao da se bavio privatnim poslovima i da je poznavao Šabića, a da je preko njega upoznao i S-1, prenosi Birn.

"Prije kuće S-1 otvorio sam koverat i vidio sa strana kartone, a unutra novčanice po 500 evra. Bilo je negdje oko 50.000 evra... Izašao je S-1 i sjeli smo... Žena je donijela kafu, nešto su se uzmuvali gore-dole... On je nekog zvao telefonom i rekao: žEvo došao čovjek, moramo se vidjetiž", prisjetio se S-3.

On je dodao da ga je S-1 požurivao da krenu, jer mu žena treba nešto završiti u banci. Otišli su do jednog ugostiteljskog objekta gdje ga je S-1 ostavio 15-ak minuta, a onda se pojavio sa suprugom i još jednom ženom.

"Iako me je vidio malo prije toga, skočio je i počeo me grliti. Nije bilo poslovnih ljudi... Ta gospođa je rekla da je Azra... Pričali smo pola sata, neke neobavezne teme", rekao je svjedok i dodao da je Azra ostavila na njega utisak "stabilne i čvrste žene, čak malo drske".

On je dodao da mu se S-1 izvinio rekavši da ima neodložne obaveze. S-3 je rekao da se prvo čuo, a poslije i vidio sa Šabićem koji ga je pitao ko je bio na tom susretu.

"Izvadio je telefon i pitao je li to ta gospođa, ona slika u sudijskoj... Rekao sam da jest", naveo je S-3.

Azra Miletić optužena je kao sudija Suda BiH za primanje dara kako bi izdejstvovala povoljan ishod žalbenog postupka u kojem su bili optuženi Senad Šabić i Ramo Brkić koji su u bjekstvu. Prema navodima Tužilaštva, S-1 je ostvarivao kontakte sa Miletićevom i dvojicom optuženih u tom predmetu.

Suđenje će biti nastavljeno 3. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana