Стојчиновић није желио да тужи “Наш дом”

Небојша Томашевић
Стојчиновић није желио да тужи “Наш дом”

Бањалука - Бивши замјеник правобраниоца РС, оптужени Мирко Стојчиновић у предмету “Наш дом” није желио да поднесе тужбу и сматрао је да о томе не треба да се обавјештава град Бањалука, казао је у бањалучком Окружном суду његов бивши помоћник Бојан Броћиловић.

Осим Стојчиновића, у овом случају оптужен је и некадашњи помоћник правобраниоца Борислав Јеличић. Броћиловић је свједочио на позив одбране иако је раније био свједок тужилаштва. Он је казао да је имао супротно мишљење од Стојчиновића и спремну тужбу у предмету “Наш дом”.

- Стојчиновић ми је рекао да напишем да нема основа да се покреће управни спор у том случају - рекао је Броћиловић.

Његово свједочење је прекинуто када је Стојчиновић рекао да не може да испита свједока јер не може да му предочи материјалне доказе. Ријеч је о доказима које је одбрана на почетку суђења предала тужиоцу Горану Гламочанину и он на њих није могао да се изјасни због немогућности да их проучи. С обзиром на то, Стојчиновић није могао да те доказе показује док се о њима не изјасни тужилац.

У предмету “Наш дом” као  власник и посједник некретнина након спора уписало се предузеће “Наш дом” које је раније имало право коришћења. Стојчиновића оптужница терети да је разним злоупотребама  предузећима “Наш дом” и “Грађа” омогућио да на себе укњиже некретнине и парцеле, чиме је град оштећен за више од 7,5 милиона КМ. Јеличића терете да се са Стојчиновићем у предмету “Пољопривредна школа” одрекао тужбе и закључио судско поравнање не обавјештавајући о томе град. Земљиште је продато компанији “Бинго”, коју је град тужио, као и Пољопривредну школу. “Бинго” је узвратио контратужбом и захтијевао од града одштету од 20 милиона КМ. Стојчиновић је, како га терете, без знања града прихватио одлуку о судском поравнању с “Бингом”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана