Šest mjeseci zatvora za bivšeg pomoćnika direktora KPZ

Srna
Šest mjeseci zatvora za bivšeg pomoćnika direktora KPZ

Tuzla - Bivši pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Tuzla za privrednu jedinicu „Kozlovac“ Robin Mujačić /55/ iz Tuzle osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Prvostepenom i nepravosnažnom presudom koju je izrekao Opštinski sud Tuzla Mujačiću se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 11.300 KM, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Mujačiću se na teret stavlja da je od oktobra 2010. do novembra 2011. godine iskorištavao službeni položaj, postupao suprotno odredbama zakona, te zatvoreniku koji je imao radnu obavezu u ovoj jedinici KPZ Tuzla omogućavao pogodnosti koje mu prema zakonu ne pripadaju.

Od zatvorenika je, da ne bi izgubio ove pogodnosti, zahtijevao da restoran u vlasništvu njegove porodice kupuje pileće i ćureće meso proizvedeno u Privrednoj jedinici „Kozlovac“, pri čemu te isporuke nisu evidentirane u poslovnim knjigama KPZ-a.

Na taj način je zatvoreniku pribavio korist u vidu omogućavanja pogodnosti na koje nije imao pravo, dok je novac od prodatog mesa uzimao i zadržavao za sebe, pribavljajući sebi imovinsku korist.

Nakon prijema i analize presude, Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona će razmotriti da li će se žaliti na ovu odluku nadležnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana